Klaassen krijgt voorkeur van Van Gaal: 'Hij is daar echt een kei in'

Klaassen krijgt voorkeur van Van Gaal: 'Hij is daar echt een kei in'

25-11-2022 16:50 Laatste update: 16:55
6

Bondscoach Louis van Gaal heeft voor aanvang van het duel tegen Ecuador zijn keuze voor Davy Klaassen en Jurriën Timber toegelicht. De twee Ajax-spelers mogen vrijdagavond vanaf de aftrap beginnen en daar heeft Van Gaal goede redenen voor. 

"Ik wil deze combinatie graag zien", vertelt Van Gaal over zijn keuze voor Klaassen als aanvallende middenvelder. "Wij hebben voorin verschillende opties en Memphis Depay is voorin vaak de stabiele figuur. De rest kan wisselen en dat heeft ook te maken met de tegenstander. Ik heb voor Klaassen gekozen door de manier waarop we Ecuador vast willen zetten. Daar is hij echt een kei in."

Ook Timber stond in de wedstrijd tegen Senegal op de bank. Van Gaal begon toen met Matthijs de Ligt, maar zijn mindere wedstrijd tegen Senegal is niet de grootste reden dat de bondscoach kiest voor Timber. "Ik had verwacht dat Romario Ibarra zou gaan spelen, daar is Timber meer geschikt voor. Om tegen Enner Valencia te spelen is hij ook beter gekwalificeerd, als is het voor mij wel een verrassing dat hij meedoet. Timber is de betere figuur voor het duel van vandaag."

Van Gaal ziet ook dat Ecuador in eenzelfde soort opstelling gaat spelen als Oranje, maar daar is de bondscoach niet rouwig om. "Ik vind dat prettig, omdat ik denk dat wij dat systeem beter kunnen spelen dan zij. Wij spelen ook meer met de druk naar voren."