Kraay stellig: 'Gakpo is weg, PSV kan hem niet meer behouden'

25 november 2022 om 19:55

Cody Gakpo was een spaarzaam lichtpuntje bij het Nederlands elftal tijdens het teleurstellende gelijkspel tegen Ecuador. Hans Kraay junior weet zeker dat de 23-jarige aanvaller na het WK niet meer te behouden is voor PSV.

Gakpo opende vrijdag al na zes minuten de score met een vlammend schot. "Gakpo is weg. PSV gaat hem niet behouden, en kán hem niet meer behouden", oordeelt Kraay bij ESPN. "Gakpo speelt straks in de Premier League. De kans dat het Manchester United wordt is nu weer een stuk groter, omdat Cristiano Ronaldo weg is. Zij hebben nog meer geld beschikbaar. Bij Liverpool is assistent Pepijn Lijnders gecharmeerd van hem, dus die zit Jürgen Klopp achterna. Ja, Gakpo is weg."

Voor de wedstrijd tegen Ecuador schreef Voetbal International-verslaggever Marco Timmer al dat het management van Gakpo na het WK in gesprek gaat 'met clubs van het kaliber Manchester United, Real Madrid, Liverpool en Bayern München. PSV zet in op een bedrag van boven de vijftig miljoen euro, al is het ook niet uitgesloten dat de Oranje-uitblinker het seizoen toch afmaakt in Eindhoven.