LIVE-discussie: Deschamps gooit defensie op de schop voor duel met Denemarken

LIVE-discussie: Deschamps gooit defensie op de schop voor duel met Denemarken

26-11-2022 16:17
36

Op papier de mooiste wedstrijd van Groep D: Frankrijk en Denemarken trappen zaterdagmiddag om 17.00 uur Nederlandse tijd af. Didier Deschamps wijzigt zijn achterhoede, deels noodgedwongen, op drie van de vier posities.

Lucas Hernández scheurde tegen Australië (4-1) zijn voorste kruisband af en heeft het Franse kamp inmiddels verlaten. Zijn broer Theo Hernández, die tegen The Socceroos binnen de lijnen kwam, mag het zaterdagmiddag vanaf het begin laten zien. Alleen Dayot Upamecano heeft zijn plek in de defensie behouden. Raphaël Varane, die terugkeert van een blessure, en Jules Koundé starten ten koste van Benjamin Pavard en Ibrahima Konaté.

In de voorhoede geen wijzigingen bij Les Bleus, wat betekent dat Olivier Giroud wederom de diepste spits is. Bij Denemarken speelt er wel een andere spits. Kasper Dolberg is zijn basisplaats kwijtgeraakt aan FC Kopenhagen-spits Andreas Cornelius.

De opstellingen:
Frankrijk: Lloris; Koundé, Varane, Upamecano, Theo Hernández; Tchouaméni, Rabiot; Dembélé, Griezmann, Mbappé; Giroud
Denemarken: Schmeichel; Andersen, Christensen, Nelsson; Kristensen, Højbjerg, Eriksen, Maehle; Lindstrøm, Damsgaard; Cornelius