Boskamp constateert: 'Die honger, die gretigheid: dat stralen wij totáál niet uit'

Boskamp constateert: 'Die honger, die gretigheid: dat stralen wij totáál niet uit'

26-11-2022 20:48
61

Jan Boskamp heeft geen goed woord over voor de manier waarop het Nederlands elftal tegen Ecuador voor de dag kwam. Boskamp vindt dat de ploeg van Louis van Gaal niets uitstraalt.

"Wat een ongelofelijke klerepartij van Oranje tegen Ecuador. Sjongejonge, wat waren ze slecht", foetert Boskamp tegenover Het Belang van Limburg. Het Nederlands elftal speelde met 1-1 gelijk en noteerde in negentig minuten spelen slechts twee schoten. "Wat er ontbrak? Alles. Het was te traag, te ongeïnspireerd, te slap. Op het middenveld hebben we volgens mij geen enkel duel gewonnen. Er zat gewoon helemaal geen gif in het elftal. Het leek wel een stelletje dooie lullen."

Boskamp mist een bepaalde mate van energie bij de Oranje-spelers. "Als je dat vergelijkt met wat Canada en Ecuador, maar ook Saudi-Arabië en Japan uitstralen, dan is dat toch een wereld van verschil. Hoe die spelers elkaar opnaaien en op scherp zetten, dat zie ik bij ons helemaal niet. Die drang om te winnen, die honger, die gretigheid. Dat stralen wij totáál niet uit."

Nathan Aké is de enige die door Boskamp wordt gespaard. "De rest was ondermaats. Zelfs Gakpo, die een fantastisch doelpunt maakte, heeft buiten die goal geen knikker meer geraakt."