'Je vreest toch wel als Argentinië straks tegen betere landen komt te spelen'

'Je vreest toch wel als Argentinië straks tegen betere landen komt te spelen'

27-11-2022 08:26 Laatste update: 08:56
52

Lionel Messi nam Argentinië zaterdag bij de hand in het WK-duel met Mexico, maar echt imponeren kon de Copa América-winnaar opnieuw niet. Er wordt dan ook gevreesd voor de kansen van de Argentijnen in de rest van het toernooi.

Messi brak na ruim een uur spelen de ban voor Argentinië, dat uiteindelijk met 2-0 won. "Uiteindelijk moet hij het dan doen, een schitterende goal. Samen met Ángel di María, moet daar het gevaar vandaan komen bij Argentinië. Verder is het eigenlijk niet zo'n heel goede ploeg, kunnen we na twee wedstrijden wel concluderen", steekt Kees Kwakman van wal bij WK Praat op ESPN.

"Er lopen wat spelers in waarvan je denkt: ja... Zo'n Rodrigo de Paul schijnt de beste vriend van Messi te zijn, ik denk dat hij daarom ook speelt", vervolgt Kwakman. "Je hebt waarschijnlijk geen lekkere middag als je tegen hem speelt, hoor. Dat schoffelt, dat beukt en dat rent. Maar je vreest toch wel als Argentinië straks tegen een nog wat betere tegenstander komt te spelen. Dat was in de vorige WK's eigenlijk ook het geval. Op het moment dat ze tegen Frankrijk moesten, was het gelijk over."

Nordin Amrabat vindt dat La Albiceleste heel weinig creëert. "Het moet allemaal van de oudgedienden komen. Ik vind Messi nog niet eens in heel goede doen. Ik vind hem tot nu toe eigenlijk best wel tegenvallen op het WK."

In Engeland had Roy Keane daar wel een verklaring voor. "Hij creëerde weer een moment. Naarmate dit soort spelers ouder worden, gaat het meer en meer om die paar momenten", stelt de ex-aanvoerder van Manchester United bij ITV.

Oud-ploeggenoot Gary Neville ziet nog perspectief voor de Argentijnen. "'Toen ze met drie centrumverdedigers gingen spelen, oogden ze plotseling een stuk agressiever en energieker. Er leek plots een solide basis te zijn waarop ze verder kunnen bouwen, met Lionel Messi en Julian Álvarez voorin."