Blind waakt voor onderschatting tegen Qatar: 'Ze zullen als de brandweer gaan'

Blind waakt voor onderschatting tegen Qatar: 'Ze zullen als de brandweer gaan'

27-11-2022 17:45 Laatste update: 17:51
155

Volgens Daley Blind is Oranje absoluut niet in de positie om komende tegenstander Qatar te onderschatten. Het gastland van het WK is de laatste opponent van het Nederlands elftal in de groepsfase. 

Oranje heeft tegen Qatar aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de knock-outfase. Om dat te bewerkstelligen, moet het volgens Blind veel beter dan tijdens het duel met Ecuador van afgelopen vrijdag (1-1). De spelers van het Nederlands elftal hebben inmiddels lering getrokken uit die wedstrijd. "We hebben het geëvalueerd. Er waren genoeg dingen die beter konden. Het was niet onze allerbeste wedstrijd. Er moet ook flink wat beter om goede resultaten te halen", aldus de verdediger op de persconferentie zondag. 

Zonder Qatar al te veel prijs te geven, doet Blind toch een klein boekje open over de beoogde verbeterpunten van Oranje. "De veldbezetting moet in orde zijn, zodat we goed in ons spel kunnen komen. Aan de bal moet het minder slordig. We moeten de bal langer in de ploeg houden en de tegenstander onze wil opleggen."

Dat moet dan gebeuren tegen Qatar, dat zowel tegen Ecuador en Senegal het onderspit moest delven. "Er zijn geen gemakkelijke wedstrijden op een WK. Qatar zal de eer ook hoog willen houden voor eigen publiek. Ze zullen als de brandweer gaan en wij zijn niet in de positie om teams te onderschatten. Dat zal ik dus ook niet doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie