Ook in Nederland gaat het mis: ME grijpt in door rellen na winst Marokko

Ook in Nederland gaat het mis: ME grijpt in door rellen na winst Marokko

27-11-2022 20:16 Laatste update: 21:15
71

Na de wedstrijd tussen Marokko en België zijn ook in Nederland in verschillende steden rellen uitgebroken. In Den Haag, Rotterdam en Amsterdam is de ME zelfs ingezet. Ook in Brussel ging het helemaal mis

Op het Mercatorplein in Amsterdam veroorzaakte een menigte overlast. Er werden branden gesticht en er werd vuurwerk afgestoken. Inmiddels is de ME ter plekke om het plein vrij te maken. Op Twitter doet de politie een oproep om het plein onmiddelijk te verlaten.

In Rotterdam gooide een groep van zo'n 500 jongeren met glas en vuurwerk naar de politie. Inmiddels is het daar onder controle, meldt RTV Rijnmond. Supporters van het Marokkaanse elftal in Den Haag trokken de autodeuren van voorbijgangers open. Ook daar werd de ME ingezet om de situatie onder controle te krijgen. 

Ook in Marokko zelf gingen fans van de Marokkaanse ploeg massaal de straat op om de overwinning te vieren (zie onderstaande beelden). België werd met 0-2 verslagen door de ploeg van bondscoach Walid Regragui, onder wie Hakim Ziyech terugkeerde bij de selectie. De Chelsea-speler was beslissend met één assist.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s