'Enorm nieuws voor Eredivisie: ESPN lijkt uitzendrechten kwijt te gaan raken'

'Enorm nieuws voor Eredivisie: ESPN lijkt uitzendrechten kwijt te gaan raken'

27-11-2022 23:30
107

De kans lijkt groot dat ESPN zijn Eredivisie-uitzendrechten na 2025 kwijtraakt. Volgens sportmarketeer Chris Woerts wil Ziggo een serieuze gooi gaan doen naar de uitzendrechten, terwijl Amazon, Netflix en Apple ook in de markt zijn.

ESPN mag de Eredivisie tot 2025 exclusief live uitzenden, daarna loopt het contract af. Woerts weet bij De Oranjewinter te melden dat Ziggo een bod wil gaan uitbrengen. Eerder sloeg het telecombedrijf al een grote slag door de uitzendrechten voor alle Europese competities binnen te halen. "Het klopt, Ziggo wil de rechten van de Eredivisie hebben", begint Woerts.

"Ziggo heeft de rechten voor de Champions League, Europa League en Conference League al gekocht en nu hebben ze ook een belrondje gedaan bij de clubs in de Eredivisie. Ze zeiden dat ze de rol van ESPN willen gaan overnemen", gaat Woerts verder. "Ze zijn van plan om een bod voor te bereiden. Ze willen in 2025 naast alle Europese wedstrijden ook alle Eredivisie-duels uitzenden, inclusief de samenvattingen."

Volgens Woerts is dat nieuws revolutionair. "Dit is echt wel baanbrekend. Dit betekent namelijk dat partijen minimaal tussen de 150 en 200 miljoen euro per jaar moeten betalen om deze rechten binnen te kunnen. De Eredivisie verwacht dat Ziggo met een serieus voorstel gaat komen. Deze deal zou interessant zijn voor Ziggo, omdat ESPN bewezen heeft dat 1,2 miljoen mensen een abonnement willen nemen hiervoor. Het is dus echt wel profitable. In de Eredivisie hebben ze ook liever een deal met Ziggo dan met ESPN, omdat de winsten dan in Nederland blijven en niet naar Amerika gaan."

Woerts gaat ook nog dieper in op de interesse van de andere partijen. "Ik weet ook dat er naast Ziggo Amerikaanse partijen mee willen bieden: Amazon, Netflix en Apple. Apple heeft wereldwijd al de MLS-rechten gekocht. Dat betekent dat ESPN kan gaan verdwijnen. Het gaat echt een interessante strijd worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie