Qatar-bondscoach Sánchez: 'Hij is een goede trainer, heb veel respect voor hem'

Qatar-bondscoach Sánchez: 'Hij is een goede trainer, heb veel respect voor hem'

28-11-2022 14:00 Laatste update: 15:57
3

De bondscoach van Qatar, Felix Sánchez, is vol lof over Oranje-bondscoach Louis van Gaal. De twee werkten in dezelfde periode samen bij FC Barcelona. Sánchez werkte als jeugdtrainer toen Van Gaal hoofdtrainer was.

"Ik heb hem nooit echt goed leren kennen, maar hij is een goede trainer", zegt Sánchez op de persconferentie in aanloop naar het duel van dinsdag. "Ik heb veel respect voor hem."

Qatar is al uitgeschakeld op het WK, maar wil op een waardige manier afscheid nemen van het toernooi. "We gaan proberen tegenstand te bieden, maar laten we ook genieten. Het is een hele eer dat we hier staan. Hopelijk kunnen we het WK een beetje waardig afsluiten."

Het gastland maakte tot nu toe geen sterke indruk, dat is niet zo gek volgens de bondscoach. "Het is niet zo raar dat we zijn uitgeschakeld. We zijn een klein land en onze voetbalbond heeft in totaal zo’n 6000 leden. Senegal is de kampioen van Afrika en Ecuador de nummer vier van Zuid-Amerika. En nu moeten we tegen Nederland, de nummer drie van het WK van 2014", aldus Sánchez.