Officieel: Heerenveen slaat slag en ziet oude bekende transfervrij terugkeren

Officieel: Heerenveen slaat slag en ziet oude bekende transfervrij terugkeren

29-11-2022 12:36 Laatste update: 12:42
20

SC Heerenveen heeft dinsdag de terugkeer van Pelle van Amersfoort wereldkundig gemaakt via officiële kanalen. De aanvallende middenvelder keert transfervrij terug op het oude nest en tekent een contract voor twee en een half seizoen in Friesland. 

Van Amersfoort zat sinds de zomer zonder club, omdat zijn contract in Polen afliep. Van Amersfoort doorliep de jeugdopleiding van Heerenveen voordat hij in het eerste terecht kwam. "Het voelt als thuiskomen. Ik heb altijd een goed gevoel bij de club gehad en heb Heerenveen ook dit seizoen van een afstandje gevolgd. Je merkt dat het enthousiasme rond de club is teruggekeerd. Er staat een team dat gas wil geven en dat de beuk erin gooit", reageert van Amersfoort. 

"Ik hoop met mijn ervaring en karakter een goede bijdrage te kunnen leveren. Ik denk dat we samen tot mooie dingen in staat zijn." Ook technisch manager Ferry de Haan is in zijn nopjes. "De komst van Pelle geeft ons aanvallend meer mogelijkheden en met zijn karakter en ervaring past hij ook goed bij deze groep. Na zijn vertrek uit Polen heeft hij voor zichzelf getraind om fit te blijven."

In de zomer van 2019 verkaste Van Amersfoort naar Polen. Hij tekende bij Cracovia Kraków. Daar groeide hij uit tot een gewaardeerde kracht. Als scherpschutter scoorde hij in 110 duels 27 keer en gaf hij elf assists.