'Memphis moet gewoon beginnen bij Oranje, daar ben ik van overtuigd'

'Memphis moet gewoon beginnen bij Oranje, daar ben ik van overtuigd'

29-11-2022 15:48 Laatste update: 15:53
10

Áls Memphis Depay speelt, dan moet hij in de basis staan, zegt Rafael van der Vaart. De NOS-analist vond de Oranje-spits tegen Ecuador geen sterke indruk maken. Dat heeft volgens Van der Vaart te maken met het moment waarop hij in het veld komt.

"De eerste wedstrijd was oké, maar de tweede was schrijnend. Deze speler moet gewoon beginnen, daar ben ik van overtuigd", zegt Van der Vaart bij de NOS. "Dan wordt hij maar in de rust gewisseld, maar hij moet gewoon aan de wedstrijd beginnen. Je hebt anders geen spanning. Dan zit je op de bank en loop je een beetje warm, dat is anders. Je bent er niet echt mee bezig."

Marco van Basten is het daar niet mee eens. "Er zijn ook zat spelers die het heerlijk vinden en rustig naar een wedstrijd toeleven. Vanaf de bank zien ze de wedstrijd en dan denken ze: is dit het? Laat mij maar invallen. Ik had dat ook, hoor. Toen ik bij Ajax op de bank zat wilde ik het laten zien."

"Op dit WK hebben we weinig gezien, maar in de Nations League nam hij het Nederlands elftal bij de hand", zegt Pierre van Hooijdonk over Memphis. "Hij staat er veel beter op dan een paar jaar geleden en is volwassener geworden. Een speler als Memphis kan van diep naar ontzettend hoog gaan in één wedstrijd."