Blind reageert op kritiek in Oranje: 'Volgens mij heb ik goede statistieken'

Blind reageert op kritiek in Oranje: 'Volgens mij heb ik goede statistieken'

29-11-2022 20:36
161

Daley Blind is tevreden na de zege van het Nederlands elftal op Qatar in de laatste groepswedstrijd op het WK. De ervaren Ajacied weet dat hij onder een vergrootglas ligt, maar hij wijst naar zijn statistieken.

Blind verloor kort voor de winterstop zijn basisplaats bij Ajax en ook in Oranje ontsnapt hij niet aan kritiek. "Ik ben misschien een ander type wingback dan Dumfries, die er meer overheen dendert. Maar volgens mij heb ik goede statistieken", haalt de 32-jarige verdediger zelf aan voor de camera van de NOS. "Ik heb vandaag de meeste ballen aan Memphis afgeleverd, ook aan Frenkie. En de meeste ballen afgeleverd in de derde fase van het veld. Dat zijn goede statistieken."

"Het is aan mij om medespelers in stelling te brengen en de voorwaartse beweging te zoeken", vervolgt Blind. "Statistieken zijn mooi, maar zeggen natuurlijk niet alles. De puzzelstukjes moeten in elkaar vallen. Maar dat is waar ik het team het meeste mee kan helpen. Door Memphis en Frenkie die ballen te bezorgen, waardoor zij door kunnen voetballen."