Van Hanegem hekelt 'mafkezen': 'Het slaat echt nergens op, het is waanzin'

Van Hanegem hekelt 'mafkezen': 'Het slaat echt nergens op, het is waanzin'

30-11-2022 07:03 Laatste update: 07:13
38

Willem van Hanegem geniet op het WK van Marokko, die in zijn ogen 'leuk spelen'. De Kromme gaat met bovengemiddelde interesse naar het laatste groepsduel van De Leeuwen van de Atlas kijken, al plaatst hij een kanttekening.

Marokko staat tweede in Groep F en heeft aan een punt tegen Canada genoeg om de achtste finales te bereiken. Van Hanegem kijkt uit naar die wedstrijd, al doet hij een beroep op de Marokkaanse fans. 'Laten we hopen dat al die mafkezen die menen dat een overwinning een reden is om steden te verbouwen normaal doen als ze de knock-outfase halen', schrijft hij zijn column voor het Algemeen Dagblad.

'Het slaat nergens op. Stel dat Oranje nog tegen Marokko uitkomt, dan worden de steden straks afgesloten. Waanzin', vervolgt de ras-Feyenoorder, die constateert dat het niveau bij het Nederlands elftal omhoog moet. 'Natuurlijk krijg je dan al die schriftgeleerden die gillen dat de Belgen ook heel slecht zijn, dat Brazilië toch ook niet imponeert, dat Argentinië gewoon zwalkt, Duitsland al een keer heeft verloren en Spanje ook gewoon veel kansen weggeeft. Maar daar gaat het helemaal niet om.'