Pierie mag het weer laten zien in de Eredivisie: Ajax verhuurt verdediger

Pierie mag het weer laten zien in de Eredivisie: Ajax verhuurt verdediger

30-11-2022 16:28 Laatste update: 16:40
33 Reacties

Tim van Duijn

Kik Pierie gaat naar Excelsior. De verdediger wordt voor een half jaar gehuurd en komt over van Ajax. Pierie is de eerste winterversterking van Excelsior.

Dat Pierie geen toekomst meer heeft bij Ajax staat als een paal boven water. Hij zit op een dood spoor in Amsterdam en mocht al langer uitkijken naar een andere club. Excelsior wilde Pierie afgelopen zomer ook al hebben, toen besloot hij om bij Ajax te blijven en in zichzelf te investeren. Nu is Excelsior wederom op zijn pad gekomen.

Bij de club uit Rotterdam-Kralingen had hij het beste gevoel. Pierie speelt daar tot het einde van het seizoen en keert daarna terug naar Ajax, waar zijn contract doorloopt tot de zomer van 2024. Excelsior heeft geen optie tot koop op Pierie.

Pierie maakte indruk bij sc Heerenveen en verkaste in de zomer van 2019 voor omstreeks vijf miljoen euro naar Ajax. In de hoofdmacht debuteerde hij nooit, maar bij FC Twente, dat hem huurde, had hij wel een belangrijke rol. De 22-jarige verdediger kwam tussen 2020 en 2022 27 keer uit voor de club uit Enschede.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie