Amerikaanse doelman kent Oranje: 'Ik ken zijn verhaal, een fantastisch verhaal'

Amerikaanse doelman kent Oranje: 'Ik ken zijn verhaal, een fantastisch verhaal'

30-11-2022 13:49
28

Matt Turner, doelman van de Verenigde Staten, kijkt uit naar de achtste finale tegen het Nederlands elftal. De Arsenal-goalie is onder de indruk van zijn collega-keeper bij het Nederlands elftal en constateert een parallel.

Team USA won dinsdagavond met 0-1 van Iran en eindigde daarmee achter Engeland in de groep. "We willen verder komen en ons land trots maken. We weten dat wedstrijden moeilijker worden naarmate het toernooi vordert", zegt Turner tegen de NOS. "De komende wedstrijd wordt een grote uitdaging. Oranje heeft een aantal geweldige spelers, onder wie een aanvaller die in topvorm verkeert voor zijn club en land", doelt hij op Cody Gakpo.

Ook Andries Noppert is geen onbekende voor Turner. "Ik ken zijn verhaal, het is een fantastisch verhaal", zegt hij. "Het lijkt op het mijne: lang over het hoofd gezien, maar de kans gepakt toen die kwam. Hij heeft zijn kans ongetwijfeld verdiend en ziet die niet voor gegeven aan, zoals ik dat ook niet doe." 

De 28-jarige Turner speelt sinds afgelopen zomer bij Arsenal, waar hij tweede keeper is. In de Europa League krijgt hij de kans van Mikel Arteta om zich te laten zien. Zo stond hij de afgelopen maanden twee keer tegenover PSV in het toernooi.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie