WK-exit komt hard aan bij Denemarken: 'Ik loop over van emoties'

WK-exit komt hard aan bij Denemarken: 'Ik loop over van emoties'

30-11-2022 18:26 Laatste update: 18:39
28

De nederlaag van Denemarken tegen Australië slaat in als een bom bij Kasper Hjulmand. De bondscoach van de Denen reisde met veel verwachtingen af naar Qatar, maar kan nu alweer naar huis.

Denemarken speelde een redelijke eerste helft tegen Australië, maar moest uiteindelijk toekijken hoe Mathew Leckie de enige treffer van de middag maakte. Die treffer betekent einde WK voor de halve finalist van het EK van afgelopen jaar.  

Hjulmand zit er doorheen. "Ik ben teleurgesteld en gefrustreerd, en de analyses zullen later moeten komen. Op dit moment loop ik over van emoties. Frustraties en teleurstellingen nemen de meeste ruimte in. Het spijt ons dat we de mensen thuis niet konden geven wat ze wilden. Het doet veel pijn. We kunnen alleen maar spijt hebben dat we het niet aan de praat hebben gekregen", aldus de trainer in gesprek met de Deense TV. 

Waar het precies aan ligt, kan de oefenmeester zo snel naar het duel nog niet zeggen. "We hebben niet genoeg kansen gecreëerd. We hebben ook geen doelpunten gemaakt. Het is moeilijk te analyseren." Frankrijk en Australië stromen nu respectievelijk als groepswinnaar en nummer 2 door naar de achtste finales.