Vormer: Als je hem niet gebruikt tegen Qatar, wanneer dan wel?

Vormer: "Als je hem niet gebruikt tegen Qatar, wanneer dan wel?"

30-11-2022 23:22
35

Ruud Vormer vreest voor Noa Lang, die dit WK nog geen minuten gemaakt heeft. Hij was één van de verrassingen in de selectie van Oranje-bondscoach Louis van Gaal, maar speelt nog geen rol van betekenis.

"Ik vrees dat hij niet in actie zal komen. Als je hem niet gebruikt tegen Qatar, wanneer dan wel?", vraagt Vormer zich af bij Het Nieuwsblad. "Nederland won met 2-0 en is door naar de volgende ronde. Goed nieuws. Maar genieten was er tegen Qatar niet bij. Het voetbal kon veel beter. Alweer. Nu wacht de VS, een ploeg met pit, agressie, intensiteit. Dat wordt toch andere koek dan wat Nederland in de groepsfase op zijn bord kreeg. Qua voetballend vermogen schat ik de VS toch hoger in dan Senegal of Ecuador."

Wedden

Meer odds

Vormer ziet in België dat het nog niet je van het is bij Oranje. "Bepaalde jongens gaan moeten opstaan om de ploeg op sleeptouw te nemen en er wat energie in te pompen. Marco van Basten uitte kritiek op aanvoerder Van Dijk en hij had wel een punt. Virgil is een wereldverdediger maar soms zwaait ie iets te veel met zijn armpjes. Memphis Depay vond ik wel aanwezig tegen Qatar. Hij is geen babbelaar, maar hij kan die gasten misschien wel oppeppen. Of groeit het vertrouwen nu ze door zijn en komt het vanzelf? Ik hoop het. Zodat Nederland-VS wel een leuke pot wordt."