'Ook Bosz benaderd voor trainerschap Groningen, coach heeft telefonisch bedankt'

'Ook Bosz benaderd voor trainerschap Groningen, coach heeft telefonisch bedankt'

01-12-2022 13:12 Laatste update: 13:58
48

Naast Joseph Oosting (RKC Waalwijk), Dick Lukkien (FC Emmen) en Dick Schreuder (PEC Zwolle) werd ook Peter Bosz benaderd om trainer te worden van FC Groningen. De oefenmeester bedankte telefonisch vriendelijk voor de job in het hoge noorden.

Volgens Voetbal International zou Bosz ook een belletje hebben gekregen na zijn ontslag bij Olympique Lyon. Hij zou vriendelijk bedankt hebben, omdat een club van het kaliber FC Groningen op dit moment nog geen optie is. De oud-trainer van onder andere Ajax, Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen werd zelfs vrij vroeg na het ontslag van de vorige trainer Frank Wormuth gepolst.

Inmiddels zit FC Groningen met een wezenlijk probleem, aangezien de competitie binnenkort weer gaat beginnen en er nog steeds geen trainer is. Oosting bedankte omdat hij het seizoen bij RKC Waalwijk af wilde maken, Lukkien mocht niet weg van FC Emmen en Schreuder praatte wel met de club, maar besloot uiteindelijk ook om nee te zeggen. FC Groningen staat op dit moment vijftiende op de ranglijst van de Eredivisie. Sinds april won de club slechts drie wedstrijden in de Nederlandse competitie.

Bosz werd voor de winterstop nog ontslagen bij Olympique Lyon vanwege de tegenvallende resultaten in de Franse competitie.