Suárez betuigt geen spijt voor beladen duel met Ghana: 'Hoef geen sorry te zeggen'

Suárez betuigt geen spijt voor beladen duel met Ghana: 'Hoef geen sorry te zeggen'

01-12-2022 13:56 Laatste update: 14:05
57

Luis Suárez kreeg donderdag een paar pittige vragen van Ghanese journalisten tijdens de persconferentie van Uruguay. De spits speelt vrijdag met zijn thuisland tegen Ghana en het Afrikaanse land koestert nog enorm veel wrok richting El Pistolero. Dit vanwege zijn actie in de kwartfinale van het WK in 2010.

Twaalf jaar geleden stonden beide landen tegenover elkaar in de kwartfinale van het WK. In de laatste minuut kon Ghana toen scoren en doorstoten naar de halve finale, maar Suárez sloeg de bal met zijn hand uit het doel. De spits kreeg rood, maar de penalty die Ghana voor de actie kreeg werd gemist. In de strafschoppenserie daarna pakte Uruguay de winst. Op het WK in Qatar is het duel wederom van cruciaal belang. Als Ghana namelijk niet verliest van Uruguay zijn ze door, als het land van Suárez wint kunnen zij nog doorgaan naar de knock-outfase. 

Door de actie werd Suárez een van de meest gehate voetballers ooit in Ghana. Op de persconferentie werd hem natuurlijk gevraagd naar de actie, maar spijt heeft de aanvaller niet. "Ik hoef geen sorry te zeggen", concludeert Suárez over zijn actie. "Ik kreeg een rode kaart en Ghana had kunnen scoren uit een penalty. Het is dus niet mijn fout. Ik ben niet degene die de penalty heeft gemist. Gyan zei dat hij in mijn situatie hetzelfde had gedaan. Het is niet mijn verantwoordelijkheid."

In de vorige wedstrijd van Uruguay tegen Portugal zat Suárez nog op de bank, maar in Ghana hoopt iedereen natuurlijk dat hij speelt. Voor het Afrikaanse land is het duel van vrijdag dé manier om de Uruguayanen terug te pakken, na het veelbesproken moment in 2010.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie