'Na zes jaar moet je de cirkel misschien rondmaken: het is goed geweest'

'Na zes jaar moet je de cirkel misschien rondmaken: het is goed geweest'

01-12-2022 18:20
17

Het zit erop voor België en dat doet Bob Peeters pijn. De Belgische oud-trainer van TOP Oss denkt dat het tijd is voor verandering en sluit niet uit dat bondscoach Roberto Martínez vertrekt.

België kreeg tegen Kroatië kans na kans, maar benutte die niet en ligt er nu al uit. "Ik voelde het een beetje aankomen. We hebben onze kansen gehad en de beste wedstrijd op dit WK gespeeld. De wissels gaven meer dynamiek aan België, misschien waren ze te laat. Dit komt wel aan, zeker voor een generatie waar we veel meer van verwachtten. De kansen van Lukaku moeten er, met alle respect, in. We kregen meer kansen dan in de twee wedstrijden hiervoor, maar we moeten het bij onszelf zoeken", zegt Peeters bij de NOS.

"Ik stel mezelf ook vragen hè. Hij kan zichzelf niet ontslaan als technisch directeur, maar ik weet dat er gesprekken waren", zegt Peeters over Martínez, die dus ook technisch directeur is bij de Belgische bond. "Of er al getekend is of niet, weet ik niet, maar nu is er wel een probleem omdat de publieke opinie zich gaat roeren. Na zes jaar moet je de cirkel misschien rondmaken door te zeggen: het is goed geweest. We hebben de ambities en doelstellingen niet gehaald. Dit is een wakeup-call voor het Belgische voetbal. Als je er dan in de eerste ronde uitgaat, is dat pijnlijk. Dan moet je ook conclusies trekken en wellicht wat veranderen om de aansluiting te vinden."

Ibrahim Afellay is onder de indruk van de strijdlust van Kroatië. "Perisic komt helemaal van eigen helft om zijn tegenstander te helpen en een grote kans te voorkomen. De jongens spelen met het hart. Je denkt dat de keeper een goal voorkomt, maar dat is de verdediger. Dat is gewoon voor volk en vaderland je land verdedigen. Daar heb ik enorm van genoten."

"In de blessuretijd voorkomt Gvardiol een doelpunt. Daarnaast speelt Kroatië geweldig voetbal. Kijk naar de middenvelders en de dynamiek van de lopende mensen, ik heb naar een heel goed Kroatië gekeken. Ik zie ze weer ver komen, maar het ontbreekt ze aan een echte goalgetter, iemand die de trekker overhaalt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie