Alderweireld stopt mogelijk bij Rode Duivels: 'Moeilijk te verwerken'

Alderweireld stopt mogelijk bij Rode Duivels: 'Moeilijk te verwerken'

01-12-2022 20:38 Laatste update: 20:44
23

Toby Alderweireld heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd gespeeld bij België. Na afloop van de wedstrijd heeft hij gezegd dat hij even de tijd nodig heeft om te reflecteren. Zijn toekomst bij de nationale ploeg lijkt aan een zijden draadje te hangen. 

"Ik ga nu naar huis en ik ga met mijn familie bekijken wat ik ga doen, of ik stop", zo reageerde Alderweireld bij Het Nieuwsblad. "Ik heb vijftien jaar alles gegeven voor de nationale ploeg. Alles! En ik deed dat met trots. Ik ben trots deel te mogen uitmaken van deze generatie."

Alderweireld voelt nu dat het lastiger wordt. "De laatste weken zijn wel moeilijk te verwerken. Je probeert dat wel van je af te zetten maar dat kost veel energie. Ik ben het over veel dingen niet eens. De 'ouderen' hebben laten zien dat ze hun mannetje konden staan. Er is ook nog mijn club Antwerp waar ik mijn liefde, energie en tijd aan wil geven. Ik ga erover nadenken", zei hij tot slot.

Alderweireld speelde tot nu toe 127 interlands bij de Rode Duivels. Alleen Jan Vertonghen en Axel Witsel hebben er meer dan hem.