Eerste reactie uit kamp-België na roemloze uitschakeling: "Dit doet pijn"

1 december om 18:33

De roemloze uitschakeling van België op het WK in Qatar doet Jan Vertonghen pijn. Dat wil de 35-jarige verdediger niet wijten aan de hoge leeftijd van de spelers en de vermeende onrust binnen de selectie.

België beet zich donderdag stuk op Kroatië en mag de koffers pakken, waarmee er een einde komt aan de 'Gouden Generatie'. "Dit doet pijn. Zeker na een wedstrijd als deze verdien je het niet om eruit te gaan, maar hier hebben we het niet laten liggen. We hebben gevochten en alles gegeven. We zijn ook goed op de counter en zeker in de tweede wedstrijd was de ruimte er niet om te counteren, nu wel. Zo creërden we normaal gesproken veel kansen", vertelt Vertonghen aan de NOS.

Het is de afgelopen dagen veel gegaan over de onrust binnen de Belgische selectie. De spelers hebben altijd ontkend dat er problemen zijn. "Er is veel teleurstelling, chaos. Eerlijk gezegd meer buiten dan binnen, daar viel het wel mee. Ik heb het erger meegemaakt. Nee, het was niet zo slecht dat we niet met elkaar door één deur konden of niet op het veld konden staan. Dat heb je nu kunnen zien."

"Dat is altijd het excuus als het niet goed gaat, maar we hebben laten zien dat het daar helemaal niet aan lag", vertelt Vertonghen over de relatief hoge leeftijd van de selectie. "Leeftijd is een mooi papiertje, maar daar hebben we niet veel van gemerkt."