Vitesse geeft update over overname: 'Kregen terugkoppeling van KNVB'

Vitesse geeft update over overname: 'Kregen terugkoppeling van KNVB'

02-12-2022 13:35
88

De voorgenomen overname van Vitesse door de Common Group is nog niet afgerond. Algemeen directeur Pascal van Wijk stelt in een update dat het proces veel tijd in beslag neemt.

De Common Group werd ruim twee maanden gepresenteerd als nieuwe grootaandeelhouder van Vitesse. Er is echter nog altijd geen witte rook. "De weg van het overnametraject is behoorlijk lang, maar we doen er alles aan om stap voor stap dichter bij de eindstreep te komen", zegt Van Wijk op de clubsite.

"We hebben bij de aankondiging in september twee stappen geschetst waarmee de overname voltooid zou moeten worden. Met de aandelenoverdracht van Valeriy Oyf aan de Stichting Betaald Voetbal Vitesse-Arnhem als stap één. En de transactie naar de Common Group als stap twee. Beide stappen zouden separaat ter goedkeuring worden voorgelegd aan de licentiecommissie van de KNVB, om daarna geëffectueerd te worden", legt Van Wijk uit.

"We hadden groen licht verwacht, maar kregen de terugkoppeling dat de licentiecommissie de door Vitesse als afzonderlijk beschouwde transacties – stap één en twee dus – als onlosmakelijk met elkaar verbonden zag en het derhalve ook als zodanig zou gaan beoordelen", vervolgt de Vitesse-directeur. De Gelderse club heeft dat dossier inmiddels volledig ingediend. "Het is een omvangrijk documentenpakket voor een complex traject, maar we hopen hiermee weer een volgende stap gezet te hebben."

De selectie van Phillip Cocu heeft ondertussen andere zorgen. Vitesse staat nog altijd pas twee punten boven de degradatiestreep. "Ondertussen zullen we alles geven om ons zo goed mogelijk klaar te stomen voor de resterende twintig speelronden van de competitie. Omdat de winterstop langer duurt dan normaal, heeft de staf veel tijd om verder te bouwen aan het team", besluit Van Wijk.