Pulisic trainde een blauwe maandag met Gakpo bij PSV: 'Oh wow!'

2 december om 14:31
Laatste update: 2 december om 14:35

Bij de Verenigde Staten is Christian Pulisic het grote wapen en laat het nou net hem zijn die ooit samenspeelde met de topschutter van Oranje, Cody Gakpo. De Amerikaan liep stage bij PSV in 2013. 

"Ik had een goede tijd daar. Ik heb een paar keer meegetraind", reageert Pulisic op de vraag van de NOS op de persconferentie. "Ik moest toen beslissen waar ik wilde spelen. Uiteindelijk koos ik voor Borussia Dortmund."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Bij PSV speelde Pulisic samen met Cody Gakpo, maar daar herinnert hij zich niets meer van. "Wanneer was dat? Oh wow! Ik heb daar nooit zo over nagedacht." 

John de Jong, die destijds hoofdscout was bij PSV, was onder de indruk van Pulisic. "Het werd eigenlijk een kansloos verhaal toen Borussia Dortmund in beeld kwam. Die club is financieel zo sterk en heeft bovendien een goede reputatie in het opleiden van jeugdspelers. Daar kun je bijna niet tegenop. Het was jammer voor ons, maar vanuit zijn oogpunt een logische keuze."

Pulisic kampte met een blessure en was een twijfelgeval voor de wedstrijd met Oranje, maar de aanvaller lijkt fit. "Het ziet er goed uit, maar we wachten op bevestiging tot we hem vandaag hebben zien trainen", zei bondscoach Gregg Berhalter.