LIVE-discussie: Brazilië met bizar sterke B-ploeg, Tadic vecht voor laatste kans

LIVE-discussie: Brazilië met bizar sterke B-ploeg, Tadic vecht voor laatste kans

02-12-2022 19:53
30

Alle WK-groepen zijn inmiddels beslist, behalve Poule H. Vrijdagavond staan Kameroen-Brazilië en Servië-Zwitserland nog op het programma. De Brazilianen treden aan met een B-elftal dat alsnog enorm sterk is, terwijl Kameroen, Servië en Zwitserland samen strijden voor hun laatste kans.

Brazilië is al zeker van de achtste finale en dat was voor bondscoach Tite reden om andere spelers de kans te geven. Maar liefst tien andere spelers krijgen de kans, onder wie de 39-jarige Dani Alves en oud-Ajacied Antony. Op papier oogt het elftal van Brazilië nog steeds ongekend sterk. Bij Kameroen is Andre Onana opnieuw niet van de partij. Hij is naar huis vertrokken na een clash met de bondscoach.

De opstellingen
Kameroen: Epassy; Fai, Tolo, Wooh, Ebosse; Ngamaleu, Anguissa, Kunde; Aboubakar, Choupo-Moting, Mbeumo.

Brazilië: Ederson; Dani Alves, Militao, Bremer, Alex Telles; Fabinho, Fred, Rodrygo; Antony, Gabriel Jesús, Martinelli.

Bij het Servische elftal staat Dusan Tadic uiteraard in de basis tegen Zwitserland. Dusan Vlahović keert ook terug in de opstelling, nadat er geruchten gingen dat hij met de vrouw van de Servische reservekeeper is gegaan. Servië moet winnen om nog door te kunnen gaan op het WK, Zwitserland is zelfs al zeker van de volgende ronde bij een overwinning.

De opstellingen
Servië: Milinković-Savić; Milenković, Veljković, Pavlović; Zivković, Milinković-Savić, Lukić, Kostić; Tadić; Mitrović, Vlahović

Switzerland XI: Kobel; Widmer, Akanji, Schär, Rodríguez; Freuler, Xhaka; Shaqiri, Sow, Vargas; Embolo.