Kwakman weet reden van absentie Jonk: 'Bom staat op barsten bij Volendam'

Kwakman weet reden van absentie Jonk: 'Bom staat op barsten bij Volendam'

03-12-2022 08:50
36

De bom staat op barsten bij FC Volendam. Dat de hekkensluiter van de Eredivisie afgelopen dinsdag zonder trainer Wim Jonk aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft is begonnen, is volgens Kees Kwakman een teken aan de wand.

Volgens NH wordt Jonk in het buitenland behandeld aan zijn knie, waardoor hij pas maandag terug is bij Volendam. "Dat zit toch net even wat anders. Er wordt gemeld dat hij knieproblemen heeft, maar richting de spelers is gecommuniceerd dat hij een extra week vakantie heeft genomen. Dat is best gek", reageert Volendammer Kwakman in het ESPN-programma.

De oud-prof weet dat een deel van de spelersgroep lijnrecht tegenover de technische staf staat. "Bilal Ould-Chikh liep van de training af, wilde niet meer terugkomen en stond een week later in de basis. Zeefuik was vier dagen ziek, maar stond vervolgens wel in de basis tegen FC Utrecht. Henk Veerman was daar nogal verbolgen over. En Carel Eiting schijnt zijn eigen trainingsprogramma te hebben. Zo zijn er allemaal dingetjes die zich afspelen en dat zorgt voor veel onrust."

Ook voorzitter Jan Smit ligt onder vuur. "Er zijn berichten verstuurd vanuit de spelersgroep richting de voorzitter Jan Smit, die heeft die berichten openbaar gemaakt richting Jonk en zijn staf. Daardoor is er nu een tweestrijd gaande. Er is een onwerkbare situatie ontstaan en de staf zegt niet meer met bepaalde spelers te willen werken. Vanuit de spelersgroepen klinken ook geluiden dat het niet meer gaat samen."

Kwakman luidt de noodklok. "Het is wel hommeles nu. De bom staat op barsten", aldus de oud-prof, die weet dat 'Team Jonk' aan veel touwtjes trekt binnen de club. "Dat is het hele gevaar."