'Ik hoop dat het 3-2 wordt voor de VS en dat Berghuis en Klaassen scoren'

'Ik hoop dat het 3-2 wordt voor de VS en dat Berghuis en Klaassen scoren'

03-12-2022 09:32
50

Aaron Jóhansson snapt volledig dat Davy Klaassen zaterdag vermoedelijk in de basis staat bij Oranje in het WK-duel met de Verenigde Staten. De negentienvoudig Amerikaans international speelde bij Werder Bremen met de middenvelder samen en is bijzonder enthousiast.

"Hij speelt altijd zuiver. Simpele ballen, veel beweging. Het is niet moeilijk om te zien waarom Ajax hem heeft teruggehaald, want het is een typische Ajax-speler", zegt Jóhansson tegen Voetbal International. "Hij is zo goed, hoe hij beweegt en hoe makkelijk hij speelt. Het is grappig dat je soms niet eens in de gaten hebt hoe goed hij is. Hij laat moeilijke keuzes er makkelijk uitzien. Logisch dat hij speelt."

Klaassen scoorde als invaller tegen Senegal (2-0) en begon vervolgens in de basis tegen Ecuador (1-1) en Qatar (2-0). In beide duels was hij goed voor een assist. Volgens het Algemeen Dagblad stevent de nummer tien ook tegen de Amerikanen af op een basisplaats.

Jóhansson kent verder Steven Berghuis nog uit zijn tijd bij AZ. Hoewel de spelmaker op de bank lijkt te beginnen, is de 32-jarige spits ook over hem zeer lovend. "Steven heeft ontzettend veel talent, hij is een van de beste linkspoten met wie ik in mijn carrière heb gespeeld. Het verbaast mij totaal niet dat hij dit niveau aantikt."

Jóhansson kijkt uit naar de clash tussen Oranje en Team USA. "Ik hoop dat het 3-2 wordt voor de Verenigde Staten en dat Berghuis en Klaassen scoren, haha."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie