'Van Gaal geen vraagteken, behoort tot beste coaches die Nederland heeft gehad'

'Van Gaal geen vraagteken, behoort tot beste coaches die Nederland heeft gehad'

03-12-2022 13:53
27

Jan Wouters rekent het Nederlands elftal nog altijd tot de WK-favorieten. Dat komt volgens de oud-international niet in de laatste plaats door bondscoach Louis van Gaal.

Oranje eindigde als eerste in zijn groep, maar er is kritiek op het spel. Wouters is desondanks positief. "Ik vind dat Nederland altijd tot de favorieten behoort, samen met vijf of zes andere landen waaronder Brazilië, Argentinië, Duitsland en Frankrijk", zegt hij op de website van Ajax. "Dat zijn altijd wel landen waar het om gaat."

"Zeker gezien onze WK-geschiedenis, en dan vooral onze drie finaleplaatsen, horen we daarbij", gaat de huidig assistent van Ajax O18 verder. "Al ligt het aan de vorm van de dag hoe zo'n toernooi verloopt, of het iets wordt of niet. We hebben geen slechte lichting, bijna al onze internationals spelen bij topclubs. Ik hoop dat Nederland in het toernooi groeit."

Bovendien heeft Wouters alle vertrouwen in Van Gaal, onder wie hij bij de Amsterdammers kort speelde. "Louis is geen vraagteken. Hij is een uitstekende coach en een uitstekende vakman. Als clubcoach én bondscoach behoort hij tot de beste trainers die we in Nederland hebben gehad."

Oranje neemt het zaterdagmiddag op tegen de Verenigde Staten in de achtste finales. De aftrap is om 16.00 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie