Frenkie de Jong in een 'droom': 'De fase die nu aanbreekt is allesbeslissend'

3 december om 14:15
Laatste update: 3 december om 16:05

Frenkie de Jong heeft bij OnsOranje terug- en vooruit geblikt op het WK in Qatar. Volgens de middenvelder van FC Barcelona is Oranje de groepsfase stabiel doorgekomen en gaat het spektakel nu losbarsten.

"Ik denk dat de groepsfase redelijk goed was. We zijn als eerste doorgekomen en dat was het doel. Zeven punten is redelijk goed in een poule met Ecuador en Senegal, wat toch twee sterke ploegen zijn."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Vanuit Nederland is er kritiek op de soms inspiratieloos ogende speelwijze van bondscoach Louis van Gaal, maar zo ziet De Jong dat niet. "Ik denk dat we stabiel zijn. Ook als we een keer een mindere wedstrijd spelen. We geven nooit veel weg. Het spel aan de bal kan nog wel wat beter."

De Jong beleefde ook een individueel succes, toen hij de score verdubbelde tegen Qatar. "Het is sowieso al mooi om te scoren, maar op een WK is dat extra speciaal", zegt hij trots. "Op het WK uitkomen is een droom voor iedere speler."

Om 16.00 uur neemt het Nederlands elftal het op tegen Team USA. "Het wordt een lastige wedstrijd. Ze hebben veel energie, snelheid en kracht. Ze hebben een goede indruk achtergelaten vind ik. Nu breekt de belangrijkste fase van het toernooi aan", besluit hij.