Uruguay ontspoort na WK-echec: FIFA-official krijgt elleboog, megaschorsing dreigt

Uruguay ontspoort na WK-echec: FIFA-official krijgt elleboog, megaschorsing dreigt

03-12-2022 14:32
71

José María Giménez hangt een megaschorsing boven het hoofd. De verdediger van Atlético Madrid ontspoorde na de WK-uitschakeling van Uruguay volledig, schold alles en iedereen de huid vol én raakte met zijn elleboog een FIFA-official.

Uruguay won vrijdag met 2-0 van Ghana, maar kwam een doelpunt tekort om Zuid-Korea uit de achtste finales te houden. Het leidde tot bizarre taferelen, waarbij vooral scheidsrechter Daniel Siebert het had gedaan in de ogen van de Uruguayanen. Edinson Cavani kegelde na afloop het VAR-scherm omver, maar Giménez maakte het nog bonter.

Giménez was zijn emoties niet de baas en kan voor zijn acties vijftien wedstrijden geschorst worden, melden Spaanse media. Niet alleen maakte hij veel amok, de verdediger raakte met zijn elleboog - vermoedelijk opzettelijk - ook het achterhoofd van een FIFA-official.

In een video die later uitlekte bleek Giménez ook de camera's te hebben opgezocht om schande te spreken van de WK-uitschakeling. "Ze (de arbitrage, red.) zijn een stel dieven, deze klootzakken. Ja, film me maar. H**renzoon." Eenmaal afgekoeld kan Giménez zich weer melden bij Atlético Madrid, dat hem in het ergste geval maandenlang moet missen.