De Ligt haalt twijfel uit de lucht: 'Ik heb niet met Chelsea gesproken deze zomer'

4 december 2022 om 10:13
Laatste update: 4 december 2022 om 13:00

Matthijs de Ligt is bij Oranje geen vaste basisspeler, maar toch heeft hij al een aantal minuten gemaakt op het WK. In de openingswedstrijd tegen Senegal begon hij in de basiself en ook tegen de Verenigde Staten kwam hij nog binnen de lijnen. De Nederlandse verdediger is in ieder geval tevreden bij zijn club Bayern München.

Afgelopen zomer maakte De Ligt de overstap van Juventus naar Bayern München. In Duitsland is de verdediger geen directe basisspeler, maar hij zit er in ieder geval goed op zijn plek. "Het is heel fijn in München", vertelt De Ligt aan The Athletic. "Ik heb het heel erg naar mijn zin bij de club en ik voel me eigenlijk al thuis hier.” Voor zijn overstap naar Duitsland werd De Ligt ook nog in verband gebracht met een overstap naar Chelsea. Van die interesse wist de Nederlander weinig af. "Voor mijn idee was het niet dichtbij, maar misschien dat de clubs er bijna uit waren. Ik heb in ieder geval niet met ze gesproken."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ulm

  • logo

    Bayern München

De Ligt is ook blij met zijn speeltijd tot nu toe op het WK. Tot nog toe moet hij het doen met een basisplaats en wat invalminuten, maar de verdediger rekende op niets. "Ik ben heel blij met de minuten die ik speel op dit toernooi. Ik verwachtte eigenlijk niets, dus dan is het heel fijn als je toch je minuten maakt." Bayern München gaat op dit moment aan kop in de Bundesliga. Ze leiden met vier punten voorsprong op de nummer twee SC Freiburg.