Spanje versus Marokko: 'Ziyech is een van de sleutelspelers van het team'

4 december 2022 om 12:59

Spanje is op zijn hoede voor Hakim Ziyech, de sterspeler van Marokko. Beide landen nemen het dinsdag tegen elkaar op in de achtste finales van het WK in Qatar en Rodri blikt vooruit op die wedstrijd. De spits van Manchester City zegt respect te hebben voor Ziyech.

"Hij is een geweldige speler, iemand die ik de afgelopen jaren goed gevolgd heb. Hij heeft veel kwaliteiten en een gevaarlijk schot, maar Marokko heeft veel meer spelers dan Ziyech. Bijvoorbeeld voorin, maar in iedere linie zijn ze sterk. Ziyech is een van de sleutelspelers van het team", zegt Rodri op de persconferentie.

Ondanks dat Spanje op papier beter is, wil Rodri Marokko niet onderschatten. Daar heeft hij zo zijn redenen voor. "Marokko is een van de topteams in Afrika, dus ze zijn sterk. Kijk maar naar de spelers die ze hebben, het wordt erg zwaar en we gaan zien wie er beter is. Ze zijn eerste geëindigd en dat zegt iets."

Spanje werd in een groep met Japan, Duitsland en Costa Rica tweede in de poule. Marokko werd eerste en hield Kroatië, België en Canada achter zich.