'Bizarre' wending bij oefenduel PEC Zwolle: scheids loopt van het veld

'Bizarre' wending bij oefenduel PEC Zwolle: scheids loopt van het veld

04-12-2022 13:15
10

Bijzondere taferelen bij KV Oostende - PEC Zwolle: de wedstrijd dreigde in de soep te lopen nadat de arbitrage van het veld gelopen was. Dat gebeurde nadat de trainer van Oostende een rode kaart kreeg. Eén van de assistenten dacht dat hij uit werd gescholden in het Engels, wat volgens PEC niet zo was.

Dominik Thalhamme, de trainer van Oostende, ontkende de aantijgingen en negeerde het verzoek om te vertrekken, waarna de arbitrage van het veld stapte en de kleedkamer op zocht. Uiteindelijk ging de wedstrijd toch weer door. 'Een bizarre wending. De arbitrage vertrekt naar de kleedkamer. De trainer van Oostende kreeg een volslagen overdreven rode kaart nadat hij het oneens was met een beslissing van de leidsman. Omdat de trainer zelf niet weg wil, vertrekt de arbitrage', schreef PEC in de 24e minuut van de wedstrijd.

De wedstrijd ging door. PEC verloor het oefenduel met Oostende met 0-1. De ploeg van trainer Dick Schreuder hervat de competitie op maandag 12 december met een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.