Bondscoach Southgate geeft meer informatie over Sterling-situatie na inbraak

Bondscoach Southgate geeft meer informatie over Sterling-situatie na inbraak

04-12-2022 23:19 Laatste update: 23:20
16

Gareth Southgate heeft wat extra informatie gegeven over de situatie van Raheem Sterling. De aanvaller gaat het Engelse kamp in Qatar verlaten, nadat er op gewelddadige manier bij hem thuis is ingebroken.

Vlak voor de wedstrijd tegen Senegal (3-0) werd duidelijk dat Sterling niet van de partij was wegens familieproblemen. Na het laatste fluitsignaal kwam er meer informatie naar buiten: er is op gewelddadige wijze ingebroken in het huis van Sterling, waar zijn familieleden verbleven. "Sterling vliegt terug naar Engeland", bevestigt bondscoach Southgate op de persconferentie.

"Hij heeft tijd nodig met zijn gezin om dit te verwerken. Ik wil hem niet onder druk zetten in dat proces", stelt de oefenmeester daarna. "Of Sterling überhaupt nog terugkomt? Ik weet het niet. Zijn prioriteit ligt op dit moment bij zijn familie, die hij wil zien."

Zaterdag wacht het volgende WK-duel op Engeland, de kwartfinale tegen Frankrijk. In de komende dagen zal duidelijk worden of Sterling op tijd terug is om mee te kunnen doen in die wedstrijd.