Kraay kijkt naar Japan: 'Had PSV, Ajax of Feyenoord die niet kunnen oppikken?'

5 december 2022 om 08:24

Hans Kraay junior vindt het gek dat Ajax, PSV of Feyenoord niet heeft geprobeerd om Ko Itakura over te nemen van Manchester City. De 25-jarige verdediger is dit WK één van de uitblinkers bij Japan, dat Spanje en Duitsland de baas was in de groepsfase.

"Met terugwerkende kracht: Itakura, dat is echt een hele goede verdediger. Aan de bal is hij ook niet heel slecht", zegt Kraay bij WK-praat van ESPN. De 1.88 meter lange mandekker speelde onder meer twee jaar op huurbasis voor FC Groningen, voordat City hem verkocht. "Die is voor vijf miljoen euro naar Borussia Mönchengladbach gegaan, daar doet hij het weer heel goed. Hadden ze die niet in Nederland bij een top-drie of top-vier club kunnen oppikken?"

"Had hij bij PSV misstaan?", vraagt de analist zich af. Hedwiges Maduro denkt van niet: "Hij was ook echt geliefd bij de supporters van Groningen. Hij deed het altijd wel goed." Kraay vult aan: "Goed in de lucht, normale snelheid, geen gekke dingen aan de bal."

Het Japanse elftal neemt het maandag om 16.00 uur op tegen Kroatië in de kwartfinale van het WK. De Samurai Blue moeten het daarin wel zonder Itakura stellen. Hij is geschorst.