Bassett teleurgesteld in Fortuna: 'Die mensen beseffen niet wat er was'

Bassett teleurgesteld in Fortuna: 'Die mensen beseffen niet wat er was'

05-12-2022 13:34 Laatste update: 14:05
21

Cole Bassett houdt een wrange nasmaak over aan zijn periode bij Fortuna Sittard. De 21-jarige middenvelder zinspeelt er in gesprek met Burgundy Wave op dat er achter de schermen meer speelde bij de Limburgse club.

Bassett streek in januari van dit jaar neer bij Feyenoord, dat hem huurde van Colorado Rapids. In Rotterdam kreeg de Amerikaan geen speeltijd, waarna Fortuna hem aan het begin van dit seizoen binnenhaalde. Ook daar kwam hij echter maar mondjesmaat in actie. 

Bassett, die inmiddels is teruggekeerd naar Colorado, doet zijn verhaal. "Het was niet makkelijk, maar dat is voetbal", zegt hij tegen Burgundy Wave. "Coach Sjors Ultee maakte zich hard voor mijn komst. Het was teleurstellend dat hij vertrok na drie dagen, drie trainingssessies. Dat je je zo erg moest aanpassen aan een plek waar je dacht veel te gaan spelen, is jammer. We hadden pech met de overstap. We wisten niet zoveel van de club als we dachten."

De enkelvoudig Amerikaans international wil daar niet te veel over uitweiden, maar laat doorschemeren dat hem een ander plaatje was voorgeschoteld. Na het vertrek van Ultee nam Julio Velázquez het stokje over. "Ik kan niet het hele verhaal vertellen en alles zeggen wat er is gebeurd. Het is moeilijk voor mensen die niet alles hebben gezien om te beseffen wat er aan de hand was", stelt de geheimzinnige Bassett.

Of de aanvallende middenvelder spoedig terugkeert naar Europa, weet hij niet. "Ik ben blij dat ik daar naartoe ben gegaan. Hopelijk keer ik terug op een dag, of dat nu over een paar jaar is of binnenkort."