Woeste Keane kraakt 'respectloze' Brazilianen: 'Ik geloof niet waar ik naar kijk'

Woeste Keane kraakt 'respectloze' Brazilianen: 'Ik geloof niet waar ik naar kijk'

05-12-2022 21:36
85

Roy Keane heeft zich dood geërgerd aan de manier van juichen na de goals van Brazilië in het duel met Zuid-Korea. De analist en oud-speler van onder andere Manchester United vindt de dansjes na een doelpunt erg respectloos tegenover de tegenstander.

"Ik heb nog nooit zoveel dansjes gezien", vertelt een zichtbaar geïrriteerde Keane bij ITV Sport. "Het lijkt wel alsof ik naar Strictly Come Dancing kijk. Ik geloof gewoon niet waar ik naar zit te kijken. Brazilië speelt fantastisch, maar hier hou ik niet van. Het kan wel zo zijn dat het met de cultuur te maken heeft, maar ik vind het echt respectloos voor de tegenstander. Ze doen het wel vaker, maar ook de trainer erbij betrekken vind ik echt belachelijk."

Het nationale elftal van Brazilië juicht vaak met het gehele team en doen daarbij een vaste dans. In de eerste helft tegen Zuid-Korea maandag konden de Braziliaanse speler vier keer dansen na een formidabele eerste helft. Na de derde goal van Richarlison liep de aanvaller richting bondscoach Tite om samen met de trainer een dans te doen. Mocht Brazilië de wedstrijd tegen Zuid-Korea uiteindelijk ook winnen, dan volgt een kwartfinale tegen Kroatië. Als die wordt gewonnen dan is Oranje of Argentinië de tegenstander in de halve finale.