Braziliaanse spelers zenden liefde richting Pelé: 'Worden wereldkampioen voor hem'

Braziliaanse spelers zenden liefde richting Pelé: 'Worden wereldkampioen voor hem'

05-12-2022 23:58 Laatste update: 06-12-2022 08:37
30

Alisson Becker en Vinícius Júnior hebben zich na het duel met Zuid-Korea gericht tot Braziliaanse voetballegende Pelé. Na de wedstrijd brachten de spelers met een spandoek al een mooi eerbetoon, maar de met gezondheidsproblemen kampende oud-speler kon ook nog op lovende woorden rekenen.

"Iedereen weet dat het niet goed gaat met de gezondheid van Pelé", vertelde doelman Alisson na het behalen van de kwartfinale op het WK. "Hij betekent zó veel voor Brazilianen en het voetbal in ons land. We wilden hem een kleine boodschap meegeven met dit spandoek en we hopen dat het snel beter met hem zal gaan. We zijn samen met hem, hij is niet alleen. Als we hier op het WK kunnen vechten voor hem en wedstrijden voor hem kunnen winnen, dan zullen we dat zeker doen."

Ook Vinicíus hoopt op een spoedig herstel van de Braziliaanse voetballegende. "Ik wil een hele grote knuffel naar Pelé sturen vanaf hier", vertelde hij na de wedstrijd. "Deze overwinning is voor hem. Ik hoop dat het goed met hem gaat, dat hij hier uit kan komen en dat we wereldkampioen kunnen worden voor hem."

Overigens is Neymar nog maar één doelpunt verwijderd van het bekende record van Pelé. De aanvaller van Paris Saint-Germain maakte tot nu toe 76 doelpunten voor Brazilië, dat is er nog maar één minder dan huidig topscorer aller tijden Pelé.