Ziyech terug bij Marokko, dat is volledig aan de bondscoach te danken

"Ziyech terug bij Marokko, dat is volledig aan de bondscoach te danken"

06-12-2022 07:27 Laatste update: 08:37
79

Het is er voor Marokko op of eronder tegen Spanje. Sofyan Amrabat is blij met wat zijn land al heeft bereikt op het WK, maar wil nu meer.

Het carrièreverloop van Amrabat is in ieder geval opmerkelijk. Hij maakte indruk bij FC Utrecht, flopte bij Feyenoord, maar is nu een van de drijvende krachten bij Fiorentina en Marokko. "Mijn loopbaan is stap voor stap omhooggegaan. Oké, bij Feyenoord bleef een doorbraak uit. Helaas. Maar ik kan niets slechts over die club en over mensen als Giovanni van Bronckhorst en Martin van Geel zeggen. Ik ben ze dankbaar. Ook die stap had ik nodig om te zijn waar ik nu ben. Soms moet je in de spiegel durven kijken", vertelt Amrabat aan Het Parool.

Mede dankzij Hakim Ziyech staat Marokko waar het nu staat. "Ziyech terug, dat is volledig aan de bondscoach te danken", vindt Amrabat. "Regragui (bondscoach Marokko, red.) is heel belangrijk voor ons. Hij is opgegroeid in Frankrijk, maar hij spreekt alle talen. Engels, Frans, Arabisch. Dat is handig. Met Ziyech erbij zijn wij sterker. Zie de eerste goal tegen Canada, waar hij de bal over de keeper legt. Dat lijkt simpel, maar dat is het niet. Hakim laat het er alleen simpel uitzien. Hij is zo kalm."

"Als je de groep met België en Kroatië wint zonder een nederlaag, dan kun je je als land meten met de de beste ploegen. Ik ben geboren in 1996, tien jaar eerder was het de enige keer dat Marokko de knock-outfase op een WK haalde. Dit is iets heel groots voor Marokko, en we willen meer", zegt Amrabat.

Ook Regragui denkt dat er meer mogelijk is, maar waakt voor onderschatting tegen Spanje. "Met hun balbezit slagen ze erin alle ploegen in slaap te sussen. Ons plan morgen zal zijn om hun balbezit steriel te maken, dat ze geen oplossing vinden en niet weten wat ze met de bal moeten doen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie