Jonk strijdbaar: 'Dit zijn niet de leukste fases, maar ze horen er helaas bij'

Jonk strijdbaar: 'Dit zijn niet de leukste fases, maar ze horen er helaas bij'

06-12-2022 08:25 Laatste update: 10:19
13

Het is onrustig bij FC Volendam, maar aan opstappen denkt trainer Wim Jonk niet. Wel baalt hij van de negatieve berichtgeving rondom de club.

Een aantal spelers heeft zijn onvrede kenbaar gemaakt bij de leiding van Volendam. Jonk noemt het 'not done' dat er 'buiten het veld tussen de linies is gespeeld'. Hij lijkt daarmee te doelen op de onvrede van de spelers. "We zijn binnen drie jaar vanuit de onderkant van de Eerste Divisie naar de Eredivisie gepromoveerd en binnen de club zijn in korte tijd heel veel dingen veranderd, met het doel om steeds verder te groeien. Aan het begin van dit seizoen wisten we allemaal dat we tot de clubs met de laagste begroting behoorden en dat er een grote uitdaging voor ons lag. Maar als je dan toch onderaan staat, weet je dat er altijd ergens onvrede omhoog komt. Dan rijst de vraag: hoe sterk ben je als club en spelersgroep?"

"Juist in moeilijke fases is het de kunst om de goede lijn te blijven volgen. Dat betekent wat mij betreft: je kijkt eerst naar jezelf, wat kan ík beter doen? Vervolgens: als je een probleem met iemand hebt, dan loop je naar diegene toe en spreek je diegene daarop aan. Doe je dat niet en ga je dus buiten het veld om tussen de linies spelen, dan wordt het vervelend", vertelt Jonk aan De Telegraaf.

Aan opstappen denkt Jonk niet. "Als ik ergens aan begin, wil ik het graag op een goede manier afmaken. Dit zijn niet de leukste fases. Maar ik weet dat ze er helaas bij horen." 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie