Van Basten krijgt respons na kritiek: 'Virgil geeft ons power en mannelijkheid'

Van Basten krijgt respons na kritiek: 'Virgil geeft ons power en mannelijkheid'

06-12-2022 09:08
37

Mario Been vindt de kritiek op Virgil van Dijk onterecht. Onder meer Marco van Basten was onlangs hard voor de Oranje-aanvoerder en trok diens aanvoerderschap in twijfel.

Volgens Been is Van Dijk een onmisbare kracht voor het huidige Nederlands elftal. "Kijk alleen al wat hij tegen de Verenigde Staten allemaal weg heeft gehaald. Virgil staat er altijd, is defensief bepalend. Hij speelt een heel degelijk toernooi achterin", zegt de voormalig trainer tegen Voetbal International. "Marco van Basten vond dat Virgil meer de leiding moet pakken, maar ik kijk daar anders naar."

"Frenkie is in mijn ogen een speler die voetballend de leiding moet nemen, Virgil is juist een dienende speler, geen vormgever", licht Been toe. "In die dienende rol is hij voor ons heel erg belangrijk. Hij geeft ons power, mannelijkheid." De enkelvoudig Oranje-international begrijpt ook weinig van de kritiek op de ploeg van Louis van Gaal in algemene zin. "Vanaf de buitenkant is het heel makkelijk roepen dat we slecht voetballen, of dat het er zelfs niet uitziet. Alleen doen we nog wel mee, dat zouden de Belgen en Duitsers ook ontzettend graag kunnen zeggen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie