Perez pareert: 'Het zijn jongens die genieten dat alles lukt, ze vieren het samen'

Perez pareert: 'Het zijn jongens die genieten dat alles lukt, ze vieren het samen'

06-12-2022 09:29
47

Kenneth Perez juicht de dansjes van de Braziliaanse nationale ploeg bij het vieren van een doelpunt toe. De Deen ziet niet in waarom het provocerend richting de tegenstander zou zijn.

Bij het ESPN-programma WK Praat zijn de meningen verdeeld. Karim El Ahmadi noemt het 'een beetje provoceren', terwijl Leo Driessen het 'belachelijk' en 'respectloos' noemt. "Ik vind het prima, ook met de trainer erbij", reageert Perez nuchter, doelend op het meedansen van bondscoach Tite bij het derde doelpunt. "Zij hebben een andere manier van juichen. Ik vind het niet respectloos."

"Het zijn jongens, die op het veld genieten dat alles lukt. Ze willen het samen vieren", vervolgt de voormalig middenvelder. "Ik vind het respectloos om voor de dug-out van de tegenstander te staan." Perez begrijpt dat Richarlison na diens treffer Tite opzocht. "Ze willen hem erbij betrekken."

Tite reageerde zelf na afloop al. Onder meer Roy Keane foeterde op de vreugdedans van Brazilië. "Ik moet voorzichtig zijn met wat ik zeg, want er zijn ongetwijfeld een paar rare mensen die dit een gebrek aan respect vinden, terwijl het juist een demonstratie van vreugde is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie