De Boer baalt van 'discussie': 'Mensen hebben Qatar-schaamte, dat is jammer'

De Boer baalt van 'discussie': 'Mensen hebben Qatar-schaamte, dat is jammer'

06-12-2022 09:45
267

Ronald de Boer gaat zich niet meer bezighouden met de politieke discussie over de misstanden in Qatar. De voormalig Oranje-international is ambassadeur van het omstreden WK.

Waar Louis van Gaal zich vanaf de start van het WK enkel nog met voetbal wilde bezighouden, doet De Boer dat ook. "Het is geen discussie die je wilt of kunt winnen", wordt hij geciteerd door De Telegraaf. De Boer sloot tussen 2004 en 2008 zijn actieve carrière af in de oliestaat en is ambassadeur van het WK. "Ik heb hier zeven jaar met heel veel plezier gewoond en een redelijk inzicht gekregen waar dit land naartoe wil en in de bereidheid van Qatar om dingen beter te gaan doen. In deze regio is Qatar wat dat betreft voorloper."

Aanstaande vrijdag zullen er ongeveer duizend Oranje-fans bij de kwartfinale aanwezig zijn. Het stadion zal grotendeels gevuld zijn met Argentijnen. "Vind je het gek?", vraagt De Boer zich af. "Net als sommige mensen vliegschaamte hebben, was er nu ook Qatar-schaamte. Dat is jammer. Heel veel supporters uit andere landen zijn hier wel en genieten van een prachtige tijd. Het WK is op zijn manier uniek, omdat je op één dag Messi in de middag en Mbappé in de avond kon zien. Normaal gesproken kan dat niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie