Eto'o biedt excuses aan, maar niet aan slachtoffer: 'Verloor mijn kalmte'

6 december 2022 om 17:45
Laatste update: 6 december 2022 om 18:00

Samuel Eto'o heeft dinsdag zijn excuses aangeboden voor het geweld dat hij gebruikte tegen een Algerijnse vlogger. De voormalig topspits en huidig bondsvoorzitter van Kameroen trapte de man neer, nadat die hem vroeg of hij de scheidsrechter had omgekocht.

De vlogger doelde op een duel tussen Kameroen en Algerije in maart. De Ontembare Leeuwen profiteerden van enkele omstreden beslissingen en plaatsten zich voor het WK in Qatar. Eto'o wordt sindsdien vaker lastiggevallen door supporters van Algerije, dat naast een ticket greep. Dinsdag had hij er duidelijk genoeg van.

'Ik wil mijn excuses aanbieden voor het verliezen van mijn kalmte en mijn manier van reageren, die niet bij mijn persoonlijkheid past', schrijft Eto'o in een verklaring. 'Ik zeg sorry tegen het publiek voor dit ongelukkige incident.' Opvallend genoeg maakt de voormalig aanvaller van FC Barcelona géén excuses aan het slachtoffer. 'Ik wil graag onder de aandacht brengen dat de uitschakeling van Algerije wreed was, maar helemaal volgens de regels.'

'Ik vraag daarom aan de Algerijnse autoriteiten en de voetbalbond om hun verantwoordelijkheden te nemen en een einde te maken aan deze ongezonde situatie, voordat er tragischere dingen gebeuren', besluit Eto'o.