Kans op wereldtitel Oranje neemt toe, finale Brazilië - Portugal lonkt

Kans op wereldtitel Oranje neemt toe, finale Brazilië - Portugal lonkt

07-12-2022 16:38
45

Volgens Gracenote is de kans dat Oranje het WK wint weer iets verder toegenomen. Uit de laatste berekeningen van het sportdatabureau komt naar voren dat het Nederlands elftal op dit moment elf procent kans heeft om op 18 december de wereldbeker te veroveren.

Gracenote gaf Oranje na het tweede groepsduel met Ecuador (1-1) nog zeven procent kans. Na de laatste groepswedstrijd tegen Qatar (2-0) werd dat negen procent. Inmiddels, na het verslaan van de Verenigde Staten in de achtste finale (3-1), dus elf procent. 

Ondanks dat denkt het databureau wel dat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal komende vrijdag in de kwartfinale verliest van Argentinië. De kans dat de Zuid-Amerikanen dat duel aan het langste eind trekken is 58 procent. 

Brazilië, dat overtuigend afrekende met Zuid-Korea (4-1) is de titelfavoriet. Al vanaf het begin. Momenteel hebben De Goddelijke Kanaries 25 procent kans op de eindzege. Daarna volgen Argentinië (20 procent) en Portugal (13 procent), boven Frankrijk (11 procent). Volgens Gracenote gaat de finale op 18 december dus tussen Brazilië en Portugal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie