Ziyech regelt eerbetoon aan Nouri na WK-stunt Marokko: 'Appie hoort bij ons'

Ziyech regelt eerbetoon aan Nouri na WK-stunt Marokko: 'Appie hoort bij ons'

08-12-2022 07:14
41

Abdelhak Nouri speelde nooit een interland, maar 'hoort bij' de nationale ploeg van Marokko, aldus Sofyan Amrabat. De plotselinge WK-ster vertelt aan De Telegraaf hoe het eerbetoon voor Nouri tot stand kwam.

Na de stunt tegen Spanje, waardoor Marokko voor het eerst in de geschiedenis de kwartfinale van het WK bereikte, brachten de internationals een eerbetoon aan Nouri. Amrabat hield een shirt met zijn naam en rugnummer 34 omhoog, terwijl de naam van 'Appie' werd gescandeerd. De beelden toverden een lach op het gezicht van de Ajacied, vertelde broer Mohammed al aan de NOS.

"Het was sowieso een mooie emotionele dag", vertelt Amrabat. "En Appie hoort bij ons. We zien hem als ons broertje en het blijft vreselijk voor die jongen wat er is gebeurd. Ik kwam de kleedkamer binnen en Hakim Ziyech zei: laten we een foto maken. Hij had het shirt van Nouri mee. Appie zit voor altijd in onze gedachten en ons hart. We zullen hem nooit, nooit vergeten."

"En op zo'n moment besef je ook dat je altijd nederig moet blijven, want dit kan ons allemaal overkomen", aldus de uitblinkende middenvelder. "Natuurlijk is voetbal belangrijk, zeker op een WK. Maar toch blijft het bijzaak. Ik kon net ook even met zijn broer Mo videobellen en heb Appie aan de lijn gekregen. Zijn lach was prachtig. Ik hoop intens dat hij nog mooie stappen kan maken in zijn herstel."