Noppert licht tipje van de sluier op: 'Dat trucje bij de paal werkte wel, haha'

8 december om 07:44

Andries Noppert is hoogstwaarschijnlijk niet alleen de eerste doelman, maar ook de aangewezen 'penaltykiller' van het Nederlands elftal tegen Argentinië. Veel ervaring heeft hij er hoe dan ook niet mee.

Noppert heeft bij penalty's een reddingspercentage van 50 procent. "Maar dat gaat maar om twee penalty's in officiële wedstrijden, hoor", benadrukt de doelman tegenover het Algemeen Dagblad. "Daarvan stopte ik er één toen ik in Italië speelde bij Foggia. De andere pingel was dit seizoen tegen Burak Yilmaz van Fortuna Sittard. Lag ik wel in de goede hoek, maar hij ging er net in."

"Je moet in het hoofd zien te komen van de nemer", weet Noppert. "Bij Burak Yilmaz ben ik wat tegen hem aan gaan praten. De keeper van Zuid-Korea zag ik hier tegen Brazilië in een hoek gaan staan bij één paal. Dat deed ik ook toen bij die gestopte pingel in Italië. Ik weet nog niet wat ik ga verzinnen mocht het hier zover komen. Ik laat het afhangen van het moment, maar dat trucje bij de paal, dat werkte wel, haha."

Noppert voelt in elk geval het volledige vertrouwen van Louis van Gaal. "Deze bondscoach heeft heel veel vertrouwen in mij. Vertrouwen dat ik doorgaans bij andere trainers in mijn carrière heb gemist. Dat maakt het verschil. Ik ben Van Gaal daar heel dankbaar voor. Nee, aan mezelf heb ik nooit getwijfeld."