Noppert niet bij eerste 5 penaltynemers: 'Zal ergens onderaan het lijstje staan'

Noppert niet bij eerste 5 penaltynemers: 'Zal ergens onderaan het lijstje staan'

07-12-2022 21:29 Laatste update: 08-12-2022 09:36
36

Andries Noppert denkt niet dat hij bij bondscoach Louis van Gaal bovenaan zal staan als het gaat om strafschoppen nemen. De doelman leek in eerste instantie meegenomen te zijn om eventuele penaltys te stoppen, maar hij werd toch de eerste keeper dit WK. Noppert geeft in gesprek met De Telegraaf een klein kijkje in de manier van trainen bij Oranje als het gaat om penalty's stoppen en nemen.

"We draaien als keepers mee bij het nemen van de penalty’s", vertelt Noppert over het trainen van strafschoppen bij Oranje. "Ik heb er wat gemaakt, maar ook gemist. Op het lijstje van Van Gaal zal ik ergens onderaan staan. Het kan zijn dat ik er één moet nemen."

Mocht Noppert ook daadwerkelijk de keeper worden bij een eventuele penaltyserie, dan wordt hij in ieder geval goed voorbereid. De doelman heeft met zijn collega's en staf een aantal trucjes afgesproken. "Dat doen we met een lijstje met de voorkeuren van de Argentijnse penaltynemers. Dat kan op een bidon staan, of worden aangegeven vanaf de kant door iemand van de staf of door Remko Pasveer of Justin Bijlow. Dat moeten we nog beslissen."

Noppert dacht zelf aanvankelijk dat hij misschien voor alleen de strafschoppen mee zou gaan. Bondscoach Van Gaal wil nog wel eens een truc uit de hoge hoed halen bij beslissende penaltyseries. "Aanvankelijk dacht ik ook alleen bij de WK-selectie te zitten voor de penalty’s. Logisch toch? Omdat ik lang (2.03 meter red.) ben en een grote reikwijdte heb. Nu sta ik zelfs in de basis van Oranje en zou dus zomaar onder de lat kunnen staan in de strafschoppenserie."