Van Bommel ziet Van Gaal 'spelletje' spelen: 'Iedereen denkt: doet-ie het bewust?'

Van Bommel ziet Van Gaal 'spelletje' spelen: 'Iedereen denkt: doet-ie het bewust?'

08-12-2022 09:13 Laatste update: 20:03
6

Mark van Bommel hoopt 'in zijn hart' dat Vincent Janssen zich voorlopig niet meldt bij Royal Antwerp FC. Het zou namelijk betekenen dat Oranje verder komt op het WK, iets wat de 79-voudig international wel ziet gebeuren met Louis van Gaal aan het roer.

Van Bommel ziet dat Janssen 'de rol vertolkt die bij Oranje van hem verwacht wordt'. "Ik ben heel benieuwd naar Nederland - Argentinië", zegt hij tegen Het Nieuwsblad. "Als trainer van Antwerp hoop ik dat Vincent zo snel mogelijk weer op de Bosuil staat. Maar mijn Oranje-hart zegt: laat hem maar zo ver mogelijk geraken."

Wedden

Meer odds

Oranje-bondscoach Louis van Gaal is in topvorm tijdens het WK en 'geen haar veranderd', vervolgt Van Bommel. "Het is een spelletje waarvan iedereen denkt: doet-ie het bewust of niet? In ieder geval zet hij zijn spelers op die manier uit de wind. Want van wat ik links en rechts meekrijg, is er in Nederland wel wat kritiek op de manier waarop Oranje voetbalt."

Tijdens de WK-break kon Van Bommel aan de slag voor televisie, maar die kans liet hij schieten om helemaal tot rust te kunnen komen. "Ik ben in Nederland, België én Duitsland als WK-analist gevraagd, maar was blij om gewoon even thuis te zijn."