Van der Vaart: 'Als iemand van Oranje in de buurt is, geef hem dan een schoppie'

Van der Vaart: 'Als iemand van Oranje in de buurt is, geef hem dan een schoppie'

08-12-2022 09:59
28

De spelers van het Nederlands elftal moeten de fysieke duels met Lionel Messi niet schuwen, vindt Rafael van der Vaart. De Argentijn kan volgens de 109-voudig international ook afgestopt worden met een 'schoppie'.

Van der Vaart speelde in zijn periode bij Real Madrid tegen Messi. "Niemand kon hem pakken, ook Sergio Ramos niet", blikt hij terug bij Op1. "Hij was zo snel en elke keer als je hem wilde schoppen, was hij weg." Nu is het makkelijker om Messi te verdedigen, denkt Van der Vaart. "Hij is wat langzamer, wandelt nog meer en doet verdedigend helemaal niks. Daar kan Oranje van profiteren."

Van der Vaart 'heeft er wel vertrouwen in' tegen Argentinië, de tegenstander van Nederland in de kwartfinale van het WK. "Maar als we aanvallen, moet wel iemand zeggen: hé, die kleine staat weer te slapen. Hij wandelt namelijk terug en gokt op balverlies. Hij is zo moeilijk te verdedigen...", voegt de analist eraan toe. "Ik zou niet voor mandekking kiezen. Als iemand in de buurt is, moet hij gewoon een schoppie uitdelen."